Yaşam

Cem Karaca’nın mirasına ilişkin çarpıcı iddialar gündemde

Solunum yetmezliği ve kalp yetmezliği nedeniyle geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat eden efsane sanatçı Cem Karaca’nın mirasına ilişkin çarpıcı iddialar gündemde. Karaca’nın hayatını konu alan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin gösterimi durduruldu.

Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ile son eşi İlkim Karaca arasında yaşanan tartışma gündeme geldi.

BABAMIN MİRASINI SATTI

Emrah Karaca, İlkim Karaca’nın dedesi Mehmet İbrahim Karaca, büyükannesi İrma Toto Karaca ve babası Cem Karaca’ya ait evdeki tabloları satışa çıkardığını, 2018 yılında babasının müzik haklarını da sattığını söyledi.

Emrah Karaca şu açıklamayı yaptı:

“Bana neden diye soruyorsunuz, bu hanımefendi ne istiyor? Bu hanımefendinin aslında ne olduğunu birkaç örnekle size açıklamaya çalışayım! Bu gördüğünüz tablolar yıllardır evimizde asılı olan tablolardı ve bu hanımefendi de Bu tabloları biri dedem Mehmet İbrahim Karaca’ya, diğeri de babaannem İrma Toto’ya aitti.” Bir tablo Karaca’yı, bir tablo da babam Muhtar Cem Karaca’yı anlatıyor ve bu sayfa aracılığıyla satmaları için bu kişilere vermiş.

Hani mirastan, haklardan, hukuktan bahsediyor! İşte haklara, hukuka, adalete kavuşursunuz…”

“Biz Karaca’nın mirasını yaşatmaya çalışırken, bu hastalıklı zihniyetler onu karalamaya, karalamaya yemin etmiş görünüyorlar… Tıpkı bu resimler gibi, bir sanatçının en büyük mirasını, yani eserlerini (şarkı haklarını) sattılar, 2018’de.

Yeterince açık olsun diye tekrar yazayım. Babam Cem Karaca’nın kendisine bıraktığı mirasın 4/1’ini sattı. Hangi hakla öne çıkıp bu şarkılar üzerinde hak iddia ediyor? Adalete güvenmek istiyorum! Çünkü ben haklıyım, biz haklıyız. Umarım yanılmam.”

CAHİT BERKAY’DAN BOMBA İDDİASI

Tartışmaya Cem Karaca’nın yol arkadaşı ve sevgili arkadaşı Cahit Berkay da katıldı. Berkay, sosyal medyadaki paylaşımında da Karaca’nın ölümüyle ilgili bombalı bir tartışmaya imza attı.

İlkim Karaca’yı işaret eden Cahit Berkay, şunları söyledi: “O gece Cem hastalandığında taksi çağırmak yerine karşı apartmandaki Emrah’a haber verse ya da telefon etse Cem hala burada olur muydu diye düşünmeden edemiyorum. ambulans. Cem’i hastaneye götürürken şoförün sırtında kim vardı?” “Ne kadar zamanın boşa harcandığını biliyorum.” sorusu her zaman aklımdadır.

Berkay ayrıca herkesi filmi korumaya çağırarak, “Cem Karaca’nın aile yadigarlarını ve müziğinin 1/4 hakkını fırsat bulur bulmaz satan kadının ne yaptığını çok iyi bilenlerdenim!

Herkesten ricam; “Cem Karaca’nın Gözyaşlarını Cem’i ve filmi koruyarak sinemalardan çekmeye çalışanlara cevap verelim!” dedi.

‘UTANMADAN İFTİRA SÖYLÜYOR’

12punto’ya konuşan Biriyim Karaca, Emrah Karaca’nın ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Karaca, “Mazlumun lanetini alıyorlar. Milyonların önünde utanmadan bana asılsız iftiralar atılıyor. Ben Cem’in resimlerini satmadım. Ben isteyenlere hatıra olarak verdim, hepsi bu. Bir zamanlar Cem Karaca’ya ait müze ev yaptırmak istiyordum ama Emrah Karaca buna karşı çıktı.” katma:

“Eğer bulabilirsek 3,5 milyon TL yatırım yapıp sinemanın gösterimini durdurmak istiyoruz.”

İlkim Karaca’nın açıklamalarının tamamı şöyle:

“Bildiğiniz gibi sevgili eşim Cem Karaca 8 Şubat 2004 tarihinde vefat etti. O günden bu yana aziz Türk halkını gerçekte var olmayan hikayelere inandıranların maddi, manevi ve manevi şiddetine maruz kalıyorum. Bu haksız, kaba ve saygısız tavır karşısında ilk defa hakkımı arıyorum.

Sinemanın gündemde olduğu bahanesiyle ‘Cem Karaca’ya sahip çıkın’ diyerek doğrudan beni hedef gösteriyorlar. Yani halkı kin ve düşmanlığa açıkça teşvik etmektedirler. Daha da ileri giderek milyonların önünde bana utanmadan iftira atıyorlar.

O kadar şaşkınlar ki bunu yapmaya cesaret ediyorlar. Meğerse 20 yıldır istediklerini dikte ediyorlarmış. Çok yüksek menfaatler elde etmelerine rağmen hep ajitasyonla mağdur edebiyatı yarattılar ve hala da yaratmaya devam ediyorlar.

Bilgi kirliliği yaratarak bana ve değerli eşim Cem Karaca’ya ciddi zararlar vermek istiyorlar. Eğer eşim Cem Karaca hayatta olsaydı; Bu insanlar onun önünde konuşmaya bile cesaret edemiyorlardı.

Cem, daha önce yaptığı gibi bu küstahların yerine hemen yerleşecek ve büyük bir hukuk savaşı başlatacaktı.

Eşim Cem Karaca’nın gerçek hikayesinin filmi çekilirken anlatılmasını istiyorum. Çok fazla kurguya dayanmamalı. İnsanlar gerçek Cem Karaca’nın bir başyapıt olduğunu görsünler.

Cem’i hem sanatsal hem de insani yönüyle bir bütün olarak tanısınlar, Cem’i yeni nesillere tam anlamıyla tanıtsınlar. “Bana işlenen kabahatlere ve bana atılan asılsız iftiralara karşı yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu