Haber

Kırgızistan ve Çin Arasındaki Pobeda Dağı’nda 4 Dağcı Kayboldu

Kırgızistan-Çin’in ortasında yer alan Pobeda Dağı’nın zirvesine çıkan 4 dağcıdan haber alınamadığı belirtildi.

Kırgızistan-Çin’in ortasında yer alan ve Orta Asya’nın en büyük zirvelerinden biri olan Pobeda Dağı’na tırmanan dört dağcı kayboldu. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 3 Rus ve 1 Litvanyalı 4 dağcıdan haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi. Açıklamaya göre, dağcılar en son 19 Temmuz’da 6 bin 900 metre yükseklikten temasa geçtiğinde, “24 Temmuz’da turistlere yardımcı olmak için bir Litvanya vatandaşından uydu telefonuyla koordinatlar geldi. kurtarma operasyonu, ancak sonuç yok” kullanıldı.

Rus makamlarının arama kurtarma çalışmaları için resmi talepte bulunduğu belirtilen açıklamada, Kırgızistan’dan 23 kişilik bir ekibin arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi. Açıklamada, ekibin zirveye tırmanış sırasında çığ ve diğer tehlikeli durumları dikkate alarak operasyonlarını yürüttüğü de kaydedildi.

Orta Asya’nın en sıkıntılı zirvelerinden biri olan Pobeda, Kırgızistan’ın Issyk Kul bölgesinde deniz seviyesinden 7 bin 439 metre yükseklikte yer alıyor. – BİŞKEK

baliseyhhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu