Teknoloji

Kod adı “Redwood”: Tesla’dan yeni bir model geliyor

İsmi açıklanmayan bazı kaynakların Reuters’e verdiği bilgiye göre Tesla’nınHaziran 2025’te üretime başlayacak” sekoya “” kod adlı kompakt bir geçiş üzerinde çalışıyor. Şirketin geçen yıl tedarikçilere yeni model için teklif talepleri gönderdiği ve haftada 10 bin araç üretim hacmi öngördüğü söyleniyor.

Söylenti, Elon Musk Bu, Tesla’nın Mayıs 2023’teki hissedarlar toplantısında yılda toplam 5 milyon adede kadar satış yapabilecek 2 yeni elektrikli araç modeli üzerinde çalıştığı yönündeki açıklamalarıyla örtüşüyor. Musk söz konusu toplantıda şunları söyledi: “Hem ürünlerin tasarımı hem de üretim teknikleri sektördeki her şeyin çok üstünde.”

Modelin fiyatı ise en çok merak edilen konu. Tesla bir süredir 25.000 dolarlık bir araba sözü veriyordu. Ancak Musk bu fikirden vazgeçti ve daha sonra tüketicilerin yoğun ilgisi nedeniyle tekrar gündeme getirdi. Ancak Reuters kaynakları, 2025 yılında piyasaya sürülecek aracın fiyatından bahsetmedi.

Öte yandan bu haber Tesla için çok uygun bir zamanda geldi, çünkü eleştirmenler son zamanlarda Model 3 ve Y’nin nispeten modası geçmiş tasarımları nedeniyle şirketi eleştiriyordu. Yeni araçlar Musk’un açıklamalarına uygunsa, bu sıkıntıların hafifletilmesine yardımcı olabilirler. endişeler.

balyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu