Ekonomi

New York Borsası, Fed Kararı Öncesinde Yükselişle Kapandı

YENİ New York borsası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarınki para politikası kararı öncesinde günü yükselişle kapattı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 artışla 35.438,07 puana yükseldi. 12 gün üst üste yükselişini sürdüren endeks, 2017 Şubat ayından bu yana en uzun galibiyet serisini yakaladı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,28 artışla 4.567,46 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,61 artışla 14.144,56 puan oldu.

Şirketin bilançoları ve Fed’in yarın açıklayacağı faiz kararı yatırımcıların ilgi odağı olurken, borsalarda olumlu bir seyir izlendi.

General Motors’un geliri ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 44.75 milyar dolara yükseldi ve şirket 2023 görünümünü ikinci kez yükseltti. General Motors’un hisseleri, güçlü ikinci çeyrek sonuçlarına rağmen yüzde 3,5 düştü.

General Electric’in hisseleri, ikinci çeyrekte beklenenden güçlü kazanç açıklamasının ardından yüzde 6’dan fazla arttı.

Analistler, Fed’in faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikasına ilişkin değerlendirmelerinin de yatırımcılar tarafından izleneceğini belirterek, para piyasalarında fiyatlamalar açısından Fed’in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasının kesin görüldüğünü vurguladılar.

Öte yandan ABD merkezli ulaşım devi UPS’in ABD’de yaklaşık 330 bin çalışanı temsil eden Teamsters sendikası ile geçici toplu iş sözleşmesi anlaşmasının ardından hisselerinin yüzde 2’ye yakın değer kaybetmesi dikkat çekti.

Makroekonomik bilgi tarafında ise ABD’de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düştü. ABD’de 20 şehirde konut fiyatları endeksi Mayıs ayında yıllık yüzde 1,7 geriledi.

ABD’de Konferans Kurulu Tüketici Güven Endeksi, Temmuz ayında aylık 6,9 puan artarak 117’ye yükseldi ve Temmuz 2021’den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

acipayam-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu