Haber

Operatörü kaldırılan İzmir’deki pistin bu sezon yarışlara ev sahipliği yapması planlanıyor.

İzmir’de otomobil ve motor sporlarının da kullandığı Pınarbaşı’ndaki yarış pistinin işletmecisi ile sözleşmesinin feshedilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor SporMilli Eğitim Müdürlüğü’nün yarış pistinin 2023 yarış takvimine hazır hale getirilmesi için çalışmalara başladığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Pınarbaşı Yarış Pisti’ndeki işletmecinin yasal tasfiyesinin ardından pistin 2023 yılında kullanılması için Türkiye Motor Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ile görüşmeler yapıldığı bildirildi. yarış takvimi ve belediye ve federasyon yetkilileri önümüzdeki günlerde bölgeyi inceleyecek.

Mart sonunda pistin otomobil ve motor sporları şampiyonalarına rezidans olarak açılması hedefleniyor.

Ümit Ülkü’den Açıklama

Yarış pistini geçen yıl sonuna kadar işleten İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü Başkanı Ümit Ülkü de, İzmir Ülkü Yarış Pisti’nin 1986’dan bu yana otomobil ve motosikletler başta olmak üzere drag, drift ve karting şampiyonalarına ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Pist alanının yasal sahibinin 7 milyon lira bedel talep ettiği ve ilgili birimlerle görüşmelerin devam ettiği belirtilen davada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizdeki tüm sporcuların ve motor sporları tutkunlarının beklentisi, İzmir’imizin öncülüğünde tahsis edilecek işletmeci tarafından yeni geliştirilen bir proje ile tesisin ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapması ve şampiyonluk yarışlarının kesintisiz devam etmesidir.” Büyükşehir Belediyesi, İzmir’imize iç ve dış turizm alanında da büyük katkılar sağlayacak.”

saray-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu