Sağlık

Sağlıklı bir nesil için sütü sofranızdan eksik etmeyin.

Teksüt, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nü kutlarken, “sağlıklı bir toplumun yolunun süt ve süt ürünleri tüketmekten geçtiğini” vurguladı. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, sütün en pahalı besin kaynaklarından biri olduğunu ve her yaşta içilmesi gerektiğini paylaştı. Çocuklara sütü sevdirmek ve içmelerini desteklemek için gerekli çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Süt, harika besin kalitesi ve vücudun yapısal ihtiyaçlarına sağladığı katkı ile doğumdan ileri yaşlara kadar yaşamın her aşamasında tüketilmesi gereken vazgeçilmez bir besindir. Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri işletmelerinden Teksüt, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle bu eşsiz besinin hem toplumsal gelişime katkısına hem de sağlıklı tüketim formülüne dikkat çekti.

En besleyici gıdalardan biridir

Süt ve süt ürünleri; İçerdiği karbonhidrat, protein ve yağlarla bu besinleri alanların gücünü artırır. İçerdiği kalsiyum sayesinde günde 2 bardak süt tüketmek osteoporozu (kemik erimesini) önlemeye yardımcı olur.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplum olmanın yolunun süt ve süt ürünlerini sistematik ve istikrarlı bir şekilde tüketmekten geçtiğini belirterek, sütün içerdiği protein ile en besleyici gıdalardan biri olduğunu söyledi. ve kalsiyumun yanı sıra içerdiği diğer mineraller ve vitaminler. Teksüt olarak 67 yıldır sütün yolculuğunda yer aldıklarını belirten Özmen, bu değerli besinin insan gelişimine katkısına dikkat çekti. Sütün sadece çocukluk ve gelişim dönemlerinde değil her yaşta tüketilmesi gereken bir besin olduğunu paylaştı.

Süt içmenin eğlenceli ve sağlıklı yolu

Teksüt’ün sade ve meyve aromalı süt çeşitleri, kalsiyum ve protein içerikleriyle öne çıkıyor. 200 ml meyve sütü paketi; 5,6 gr protein içerir ve içerdiği kalsiyum ile bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar.

Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerinde ihtiyaç duydukları protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öğeleri ile. B2, B6, B1Ve A Vitaminler süt tüketimi ile karşılanır. Uzmanlar, çocukluktan itibaren sistematik süt tüketimi ile sağlıklı bir vücuda sahip olmanın mümkün olduğunu vurgularken, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Türkiye Beslenme Rehberi’nde de süt gelişimi için sistematik olarak her gün 2 ila 4 bardak süt içilmesi tavsiye ediliyor. çocuklar ve ergenler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-bandirma.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu