Haber

Sigorta Deprem Hasarını Karşılar mı? Kasko Kasko Doğal Afet Hasarlarını Karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde toplam 10 il ağır hasar gördü. Otomobilini kaybeden vatandaşlar internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. Depremde hasar gören araç sahipleri, ‘Sigorta deprem hasarını karşılıyor mu? Araç sigortası ve trafik sigortası deprem hasarını karşılıyor mu?’ sorusuna yanıt arıyor. Detaylar burada…

Ülkemizde yaşanan depremin ardından illerde yaşayan vatandaşlar konu ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Kasko sigortasının deprem hasarını karşılayıp karşılamayacağı soruları vatandaşlar tarafından merak edildi.

Sigorta Sarsıntı Hasarını Karşılar mı?

Deprem nedeniyle araçları hasar gören vatandaşlar, kasko poliçeleri yoksa hasarı kendileri karşılıyor. Kasko poliçesi yaptıran kişilerde deprem sigortası da yer aldığı için hasar yüzde 100 karşılanabiliyor. Arabası kullanılamayan kişi, bu aracın piyasa değeri ne olursa olsun çok hızlı bir şekilde bu aracı satın alabilecektir. Ancak sigorta kapsamı dar olanlar bu durumdan faydalanamaz.

Kasko Araçta Oluşan Kısmi Hasarı Karşılar mı?

Otomobillerde kısmi hasar olması durumunda uzmanlar tarafından muayene edilir. Hasar tespit belgesi oluşturulduktan sonra ekspertiz tarafından aracın tamir edilip edilemeyeceğine karar verildikten sonra tamir masrafları karşılanır. Daha sonra serviste yapılıp araç teslim edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu