Haber

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff: “Hayatımda gördüğüm en korkunç depremdi”

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden dolayı üzgün olduğunu belirterek, depremlerin hayatında gördüğü en korkunç depremler olduğunu söyledi.

Hamburg Türk Cemaati (TGH) tarafından düzenlenen panele Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff konuşmacı olarak katıldı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panelde soruları yanıtlayan Wulff, başta sarsıntı olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyanın başka hiçbir ülkesinin kendisini Türkiye’ye gittiği zamanki kadar tanımadığını ve onunla bağ kurmadığını belirten eski Cumhurbaşkanı, “Çünkü Almanya’da yaşayan Türkler var ve Türkiye’de akrabaları var” dedi.

Deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Wulff, “63 yaşındayım ve hayatımda gördüğüm en korkunç depremdi. Japonya’da da çok deprem oldu. Japon arkadaşlarım var ama böylesini duymadım. şiddetli ve yıkıcı bir deprem.Bu deprem bizi yakından ilgilendiriyor.Çünkü Almanya’da yaşayan çok sayıda Türk var.Bu depremin zararı önümüzdeki yıllarda bizi meşgul edecek ve endişelendirecek.Hasarın onarılması yıllar alacak.Konteyner ve çadır kentler kurulacak. Çok para gerekecek. Alman hükümetinin ve yardım kuruluşlarının Türkiye ile olan yakın ilişkisinden dolayı en çok mali açıdan yardımcı olacağını düşünüyorum. Alman halkı ve şirketleri de 1 milyon avronun üzerinde yardım yapıyor” dedi.

Alman halkının yardımsever olduğunu ifade eden Wulff, “Önemli olan tüm dünyanın yardım etmesi ve yardımların hızla gerekli yerlere ulaşması. Yardımların uzun vadeli olması ve gelecekte de devam etmesi gerekiyor” dedi.

Panel sonunda TGH yönetimi Wulff’a bir paket lokum ve Türklerin Almanya’ya göçünün 50. yılı anısına yazılan “Ortak Vatan” adlı Almanca kitap hediye etti. Panelin ardından yaklaşık 1 saat salonda kalan Wulff, vatandaşlarla fotoğraf çektirerek sohbet etti. – HAMBURG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu