Haber

Yunanistan’ın rüşvetle suçlanan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısının mal varlığı donduruldu

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcılarından Yunan Eva Kaili, AP’ye ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel’de yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındı ​​ve Yunanistan’daki mal varlığı da donduruldu.

Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre Kaili ve eşi adına bir ay önce kurulan emlak şirketinin mali faaliyetleri Yunanistan Para ve Gayret Kurumu tarafından donduruldu ve şirketin faaliyetleri mercek altına alındı .

Kaili ve eşi, annesi, babası ve kardeşlerinin tüm mal varlıkları da donduruldu.

Yunan siyasetinden tepkiler

Yunanistan muhalefetindeki Değişim Hareketi-PASOK Partisi seçim listesiyle Avrupa Parlamentosu’na seçilen Kaili’nin tutuklanmasına ilişkin partiden yapılan açıklamada, “Yolsuzluk davasına üzüldük ancak PASOK’un Kaili ile ilişkileri zayıfladı. uzun bir süre herkes kendi yoluna gitti.” terim kullanıldı.

Açıklamada, Parti Genel Başkanı Nikos Andrulakis’in, Kaili’nin telefon dinleme skandalında partiyle aynı duruşu göstermediği ve kendisinin de partiden ayrıldığı iddiasıyla Kaili’nin bir sonraki seçimlerde partiden aday olmayacağını daha önce açıkladığı ileri sürüldü. Hatta Yeni Demokrasi’nin görüşlerine daha yakın bir duruş sergilediği için parti ile ilişkileri gevşedi.

Kaili meselesinin PASOK’a zarar vermediği iddia edilen açıklamada, genel olarak siyasi sistemin güvenilirliğinin zedelendiği ileri sürüldü.

AP Lider Yardımcılarından ve AP’nin SYRIZA Grubu Başkanı Dimitris Papadimulis, OPEN TV’ye verdiği röportajda, dinleme skandalının Avrupa Parlamentosu’na bağlı birimler tarafından da ortaya çıkarıldığına dikkat çekerek, “Yolsuzlukla her yerde mücadele etmek istiyorsak, Yunanistan dahil. , çünkü aynı zamanda Yunanistan’da. Daha etkili yolsuzluk kovuşturması ve kontrolüne ihtiyacımız var.” söz konusu.

Papadimulis, Kaili’nin yolsuzluk gerekçesiyle tutuklanmasını üzücü bir olay olarak nitelendirerek, bunun Yunanistan için bir kayıp olduğunu söyledi.

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomi ise haftalık olağan basın toplantısında Kaili’nin yolsuzluk skandalında adının kendi partisine zarar vermediği yönündeki parti açıklamalarının anlamsız olduğunu savundu.

Avrupa Parlamentosu’ndaki rüşvet iddiaları

Belçika Federal Başsavcılığı’ndan 9 Aralık’ta yapılan açıklamada, adı açıklanmayan bir Körfez ülkesinin AP’de stratejik konumdaki kişilere birkaç ay boyunca etkilemek amacıyla büyük meblağlarda nakit para verdiği ve değeri yüksek hediyeler sunduğundan şüphelenildiği duyurulmuştu. kararlar.

Yapılan aramalarda toplam 600 bin euro değerinde nakit para, bilgisayar donanımı ve cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

Basında çıkan haberlerde, eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili ve bazı parlamenterlerin AP’nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek için Katar’dan rüşvet aldıkları iddia edildi.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, AP’nin 14 genel başkan yardımcısından biri olan Kaili ile Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı’nın (S&D) eski İtalyan milletvekili ve İtalyan Articulo Uno Partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri, Genel Sekreter Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Generali Luca Visentini ve S&D kümesinden bir asistan. Gözaltına alınanlar arasında Francesco Giorgi de var.

Resmi açıklamalarda, Kaili ve diğer milletvekillerinin “yolsuzluk soruşturması” kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu