Haber

Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’nın Özbekistan ziyareti sonrasında iş birliği başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın uluslararasılaşma stratejisi kapsamında dünya üniversitesi olma misyonunu yerine getirme arzusuyla gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerinin geri dönüşleri artmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Rektör Çomaklı’nın Ekim ayında Türkiye için vazgeçilmez bir yer olan, hem tarihi bağa hem de kültürel birliğe sahip olan Türklerin anavatanı Özbekistan’a yaptığı ziyaretin ardından kurumlar arası işbirlikleri hayata geçirilmeye başlandı.

Özbekistan Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında Özbekistan Cumhuriyeti Onkoloji ve Radyoloji Bilimsel Uygulama Araştırma Merkezi’nden Uzman Dr., Atatürk’te Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi alanlarında 45 günlük eğitim için Erzurum’a geldi. Üniversite Araştırma Hastanesi. Makhamadjon Yarmatov ve Taşkent Göğüs Hastalıkları Merkezi’nden Uzman Dr. Şemsiddin Hazratov, Rektör Çomaklı ile görüştü.

Araştırma Hastanesi’nde çalışmalarını sürdüren Yarmatov ve Hazratov, Prof. Dr. Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bilimsel çalışmalarında çok faydalı sonuçlara ulaştıklarını belirten konuklar, Atatürk Üniversitesi’nin teknolojik altyapı ve imkanlar açısından dünya üniversiteleriyle yarışabilecek bir kurum olduğunu belirterek, uygun çalışma ortamı ve ortamı sağladığı için Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Atatürk Üniversitesi’nin tüm bilimsel olanaklarından yararlanmalarına olanak sağlamak. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı, kadim dost ve kardeş ülkemiz Özbekistan’la her zaman yakın ilişkiler içinde olduklarını vurgulayarak, iki devlet arasındaki ilişkilerin çeşitli işbirlikleri ve anlaşmalarla daha da artacağını söyledi.

Rektör Çomaklı, Türk dünyasında köklü bir geçmişe sahip olan iki ülke halkının tarih, coğrafya ve medeniyetten gelen çıkarlarının ekonomi, turizm ve eğitim alanlarında iş birliğine dönüştüğünü belirterek, şöyle konuştu: Atatürk Üniversitesi ile Özbekistan’daki kurum ve üniversiteler arasındaki iş birliği olanaklarının daha ileri boyutlara taşınması için her türlü çabayı gösteriyoruz.” “Biz hazırız. Üniversitemiz Ar-Ge altyapısı ve donanımı açısından her türlü ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde. Bu vesileyle dünyanın her yerinden araştırmacıları üniversitemize bekliyoruz” dedi. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu