Haber

Kılıçdaroğlu’nun kongreye damgası! CHP tarihine 2 olay geçti

Özgür Özel’in CHP genel başkanlığına seçildiği 38. Olağan Kurultayı’na adeta Kemal Kılıçdaroğlu damgasını vurdu. Üst üste aldığı seçim yenilgilerine rağmen koltuğundan vazgeçmemekte ısrar eden Kılıçdaroğlu, kongrede kaybeden ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti ve kongre oylamalarında ikinci tura çıkarak bir ilke imza attı.

KILIÇDAROĞLU TOPLANTIN SALONUNDAN HARIKA AYRILDI

12 seçim yenilgisine rağmen koltuğunu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda yapılan genel başkanlık seçimini kaybetti. Seçimlerin ardından yapılan ‘değişim’ ve ‘istifa’ davetlerine kulak tıkayan ve yeniden göreve gelmenin hayalini kuran Kılıçdaroğlu, hayal kırıklığı içinde kongre salonundan ayrıldı.

KONGREDE KAYBEDEN İLK CUMHURBAŞKANI

Böylece Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde kurultayda kaybeden ilk lider olarak tarihe geçti.

KONGRE İLK DEFA İKİNCİ CİNSİYE YAYINLANDI

Kurultayda parti tarihine geçen bir olay daha yaşandı. Birinci türde salt çoğunluk sağlanamadığı için tarihte ilk kez oylama ikinci türe gitti. Saat 00.30’da başlayan 2. cinsiyet seçiminde oy verme işlemi 02.30’da tamamlandı. Oy sayımının ardından Özgür Özel’in 812 oy alarak CHP’nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

8. GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38’inci Olağan Kurultay’da partinin 8’inci genel başkanı seçildi.

habereskil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu