Haber

Bursa’da riskli binalar kaldırılıyor

BURSA (İGFA) –İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm ve 75. Yıl – Yiğitler – Esenevler Kentsel Dönüşüm projeleriyle Bursa’ya depreme dayanıklı modern ve konforlu yapılar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, hem deprem hem de kamu güvenliği açısından risk oluşturan binaları da ortadan kaldırıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Osmangazi ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi sınırları içerisinde Gökdere’nin yamaçlarında yer alan 3 adet metruk bina da Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı.

Özellikle alkol ve madde bağımlılarının yaşadığı metruk binalar bölgede değerli bir güvenlik sorunu haline gelirken, Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçti. Binaların bakımlarının yapılması ve sahiplerine yıkımın giderilmesi için verilen sürenin dolmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 binayı da kontrollü bir şekilde yıktı.

Bu sayede hem görüntü kirliliğine neden olan hem de bölge için değerli bir güvenlik sorunu oluşturan yapılar ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca BUSKİ tarafından Gökdere’de rehabilitasyon çalışmaları başlatılırken, çevre düzenlemesi ile bölge vatandaşların gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceği bir alan haline getirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu