Sağlık

Çin Hükümetine Sıcak Çarpmasına Karşı Önlem Alma Talimatı Verildi

Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi’ndeki bir inşaat sahasında karpuz yiyen inşaat işçileri, 16 Haziran 2023. (Fotoğraf: Cai Yang/Xinhua)

PEKİN, 20 Haziran (Xinhua) — Çin hükümeti, bunaltıcı sıcaklarda çalışan insanları sıcak çarpmasından korumak için önlemler alınması talimatını verdi. Bu adım, ülkenin kavurucu yaz sıcaklıklarıyla boğuştuğu bir dönemde atıldı.

Çin Ulusal Sağlık Komitesi ile Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin ortaklaşa yayınladığı genelgede, tıp ve sağlık alanındaki idari kurumların sıcak çarpmasına yatkın bölümlerdeki patronlara yönelik denetim ve yönlendirmeleri güçlendirmesi, patronlar tarafından yapılan kontrollerde tespit edilen aksaklıkların zamanında düzeltilmesi, maddelere uygun olarak yasa dışı hareketlerin engellenmesi. ceza öngörülmüştür.

Yetkili makamların yüksek sıcaklık uyarılarını zamanında yapmaları gerektiğini belirten genelge, işverenleri iş yeri koşullarını iyileştirmeye, sıcak çarpmasını önlemeye ve ilk yardım prosedürleri konusunda eğitim vermeye çağırıyor.

Genelgede fırın işçileri, açık havada mal yükleyen ve boşaltan işçiler, sokak temizlik işçileri ve kuryeler gibi risk kümelerinin korunmasını güçlendirmek için koordineli çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Pekin, Tianjin, Hebei, Henan ve Shandong’u içeren Çin’de 2 milyon kilometrekareden büyük bir alan, geçen hafta sıcaklığın 35 santigrat dereceyi aştığı bir sıcak hava dalgasıyla sarsıldı.

Kaynak: Xinhua / Sağlık

seyitgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu