Haber

Uydudan Alınan Gazze Öncesi ve Sonrası Görüntüleri İsrail’in Yol Açtığı Yıkımı Ortaya Çıkarıyor

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısının ardından İsrail’in ‘misilleme’ adı altında Filistin’deki sivillere yönelik sistematik saldırıları ve bu saldırılar sonucu oluşan yıkım uydudan görüntülendi. ABD’ye ait uzay teknolojileri şirketi Maxar Technologies, İsrail bombardımanına maruz kalan Gazze Şeridi’ndeki yıkıma ilişkin uydu görüntülerini paylaştı.

Hamas’ın silahlı birimi Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu başlatmasından bu yana, İsrail bombardımanının Gazze’de yarattığı yıkım uydu görüntülerine de yansıdı.

Gazze’de İsrail saldırıları sonucu 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere toplam 6 bin 546 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in saldırıları da 17 bin 439 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda bir günde 344’ü çocuk toplam 756 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre, sağlık sektörüne yönelik saldırılar sonucunda 57 sağlık merkezi hasar gördü, 73 sağlık personeli hayatını kaybetti, 25 ambulans ise hizmet dışı kaldı.

Gazze’deki durumu ortaya koyan Maxar’ın uydusundan alınan görüntüler, yaşananları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. İşte o görüntülerin geri kalanı:

??

??

??

??

haber-adapazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu